recept: Almás palacsinta, Kifőzde
Almás palacsinta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4-5 savanykás alma,
1 l tej,
5 tojás,
60 dkg rétesliszt,
zsír, só, cukor, fahéj





Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagylukú reszelőn megreszeljük. Belekeverünk egy-két-három kávéskanál fahéjat, és félretesszük.
Készítsük össze a palacsintatésztát, ami az alapanyagok összekeveréséből áll: habverővel simára keverjük a tojásokat kevés hideg tejjel, majd további erőteljes keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Ha már teljesen sima sűrű a ragacs, kinyomkodjuk az almát és hozzákeverjük. Hozzákeverünk annyi tejet, hogy krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük félre egy órára, hogy a liszt jól megszívhassa magát. Ezután, ha szükséges, be kell állítani újra a krémleves sűrűséget további kis liszt- vagy tejadagok hozzákeverésével.
Egy kis edényben olvasztott zsírt készítünk elő. A gondosan megtisztított palacsintasütőt (ami lehet könnyű, teflon bevonatú nyeles sütőedény is) felhevítjük és a zsírba mártott lúdtollal alaposan kikenjük és merőkanállal annyi masszát öntünk bele, hogy körbe forgatva, egyenletesen szétterüljön az edényben. Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta rázogatás hatására el nem válik az edénytől, majd kb. 5-8 másodperc múlva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Vigyázzunk, a másik fele sokkal hamarabb megsül!
Az így elkészített palacsintába a szokásos édes töltelékeket csavarhatjuk. Finom, pikáns ízt varázsol megszokott palacsintáinkba.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: palacsinta
 akácos palacsinta
 bodzás palacsinta
 rakott palacsinta
 Túrós-diós-lekváros palacsinta

Forrás: Anyám csinálta így.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.09.03. Utoljára frissítve: 2011.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:47:23 - 1.19)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez