Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
4-5 savanykás alma, 1 l tej, 5 tojás, 60 dkg rétesliszt, zsír, só, cukor, fahéj |
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagylukú reszelőn megreszeljük. Belekeverünk egy-két-három kávéskanál fahéjat, és félretesszük. Készítsük össze a palacsintatésztát, ami az alapanyagok összekeveréséből áll: habverővel simára keverjük a tojásokat kevés hideg tejjel, majd további erőteljes keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Ha már teljesen sima sűrű a ragacs, kinyomkodjuk az almát és hozzákeverjük. Hozzákeverünk annyi tejet, hogy krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük félre egy órára, hogy a liszt jól megszívhassa magát. Ezután, ha szükséges, be kell állítani újra a krémleves sűrűséget további kis liszt- vagy tejadagok hozzákeverésével. Egy kis edényben olvasztott zsírt készítünk elő. A gondosan megtisztított palacsintasütőt (ami lehet könnyű, teflon bevonatú nyeles sütőedény is) felhevítjük és a zsírba mártott lúdtollal alaposan kikenjük és merőkanállal annyi masszát öntünk bele, hogy körbe forgatva, egyenletesen szétterüljön az edényben. Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta rázogatás hatására el nem válik az edénytől, majd kb. 5-8 másodperc múlva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Vigyázzunk, a másik fele sokkal hamarabb megsül! Az így elkészített palacsintába a szokásos édes töltelékeket csavarhatjuk. Finom, pikáns ízt varázsol megszokott palacsintáinkba. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|